We love froezels!

Froezels!  Het laatste jaar vaak te zien bij verschillende kindermerkjes en ook hier ten huize #3meisjesophetstrand een grote hit.  Ik maakte deze zomer al verschillende exemplaren (kijk maar hier, hier en hier) en blijf fan.  Grote froezels zijn niet aan mij besteed, geef mij maar kleine smalle froezelkes om een kleedje op te vrolijken en deze mama is content!

Marie kreeg een nieuw exemplaar om de winter door te komen, deze keer met lange mouwtjes.

jpeg-afbeelding-949fe1b23cb6-1

jpeg-afbeelding-b2c3f7cd3c23-1

Het stofje is een katoentje double gauze, heel zacht en o-zo-schattig.  Ergens vorige week begon ik aan het kleedje, maar ik kon het niet onmiddellijk afwerken.  Toen ik gisteren wou doordoen, vond ik een grote gele vlek op mijn voorpand.  Ik verdenk mijn klein deugnietje ervan dat ze het stofje wou inkleuren, gelukkig had ik nog genoeg over voor een nieuw voorpand.

Deugnietje, zeg je? Helemaal juist!

jpeg-afbeelding-13c900b96ecf-1

jpeg-afbeelding-ba017a7bf45f-1

jpeg-afbeelding-44441e049076-1

Het roestkleurig bernadetje van Filou&Friends past er heel goed bij, het roestkleur komt ook terug in de kleine strikjes.

jpeg-afbeelding-9cbe08c69b23-1

Voor wie het ook wil uitproberen, Liesellove schreef er een heel duidelijke tutorial over.  In plaats van plooitjes te maken, rimpelde ik mijn stroken.

En gisteren blogde 1 van mijn grootste inspiratiebronnen ook toevallig net eenzelfde kleedje! Ga dat zien!

Stof: Kokka – De Soldeur

Patroon: gehackte Tinny van Straightgrain

36 thoughts on “We love froezels!

 1. Prachtig prachtig prachtig! Ik heb al spijt dat ik het stofje niet mee bestelde met jou 😉
  Dit is één van mijn favorieten uit jou collectie!

   1. Ah ja, dat is een goed idee, die ligt hier ook!
    Ik deed het al met tricot, maar bij katoen heb ik het nog niet gedurfd… Bang dat het niet comfortabel zou zijn.
    Thanks voor de tip!

 2. Oh, dit is magnifiek!! Zachte en warme kleuren, en die froezels maken het helemaal uniek! Chapeau, ook voor je blog in het algemeen (onlangs leren kennen, maar herinner me niet of ik al eens een reactie achter liet). Ik ga je blog nu echt wel bij mijn favorieten plaatsen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *