Want glitter werkt altijd!

Twee jaar communies op een rij, dat doet iets met een mens.  De communiecollecties zijn me vaak iets te romantisch en lieflijk dus dacht ik bij mezelf ‘dan maak ik maar een kleedje!’.  Klinkt logisch, rekening houdend dat de kasten hier voornamelijk gevuld zijn met zelfgemaakt gerief.  Echter, ik hield geen rekening met een (ferm) addertje onder het gras haha!  Hoe ik het ook draai of keer, ik blokkeer!!

Hoe dichter de datum komt, hoe meer ik ga twijfelen!  Welke stof, welk model, gewoonweg over alles!  Vorig jaar was ’t van dat, dit jaar is ’t weer van dat!  Vele overpeinzingen later, ben ik er al aan uit dat het toch een wit kleedje wordt, vooral omdat mijn dochter dit zo wil.

Een aantal testversies in andere specialere stofjes, overtuigden haar niet en tenslotte is het toch haar dag!  Een kleedje is er momenteel nog niet, over de stof is er nog twijfel maar ik heb wel al haar schoenen, ha! (Toch al iets :))

Vooraleer Nore haar communie doet in juni, is er nog ‘een kleinigheidje’ dat in orde moest komen *ahum* zijnde haar doop (i know – rijkelijk laat).  Wat een geluk hebben wij met Nore’s lieve juffen, die voorstelden om haar doop in klasverband te doen!  Volgende week vrijdag is het zover!  Nadat we Nore wat plaagden dat gedoopt worden in je blootje gebeurt, beloofde ik haar om een nieuw kleedje te maken.  Ik maakte er 2 en er ligt nog een 3de stofje klaar, kwestie dat ze voldoende keuze heeft.

Het eerste kleedje is een gouden Jaanu.  Toen ik bij Den Depot deze stof zag passeren, klikte ik ze vlug in mijn winkelmandje.  Ze kwam in een aantal kleuren maar goud scoort hier altijd, dus de keuze was snel gemaakt.  (Na een vlugge zoektocht op de site, merk ik dat de stofjes er niet meer zijn, maar ik zag iets gelijkaardigs in de Soldeur in Kortrijk).

De stof is iets steviger, daarom koos ik voor de Jaanu, een prachtig patroontje van Straightgrain.  Dit kleedje kan je op 2 manieren uitvoeren maar ik koos de ‘Norah’ versie omdat ik deze heel feestelijk vind!

Op naar het tweede kleedje.  Ander stofje, ander modelletje maar evenveel glitter!  Ik koos alweer een patroontje van Straightgrain, namelijk de Laure.  De oosterse qipao versie is minder mijn ding, maar de dropwaist jurk helemaal!  Het stofje bestelde ik bij Julija’s en zag ik in de laatste La Maison Victor.  In de LMV lijkt hij vrij wit, maar in werkelijkheid is hij roze met een gouden blinkertje erdoor.  Ook bij Julija’s zie ik hem niet meer online, maar ik zag hem gisteren wel nog liggen bij Stoffen van Leuven.

Voor mijn 6,5 jarige maakte ik telkens de 5 jaar maar verlengd.

Stiekem vind ik beide jurkjes al communiewaardig, dus misschien hou ik deze wel als back-up plan ;).  Maar eerst…het kind boven de doopvont houden!

P.S. de foto’s werden binnen getrokken met weinig daglicht, dus niet zo helder als ik gehoopt had.

Jurk 1: model: Straightgrain patterns: Jaanu dress – Stofje: Den Depot

Jurk 2: model: Straightgrain patterns: Laure dress – Stofje: Julija’s shop

14 thoughts on “Want glitter werkt altijd!

  1. Prachtig!! Ik heb mijn dochter haar communiejurk ook zelf gemaakt. Het moest heel sober zijn en dat vond ik niet echt in de winkel. Ik vind de twee doopjurkjes echt de max. De tweede vind ik nog net iets leuker maar dat is gewoon persoonlijke smaak.

  2. Ik wilde eerst ook de Jaanu voor ons Marie haar eerste collunie maken, de testversie was zelfs al klaar, maar uiteindelijk hebben we samen gekozen voor de Roma Kid van C’est Dimanche, in een soortgelijke stof, hele mooie geweven ietsje stevigere stof van Robert Kaufmann, gebroken wit met gouden geweven.

  3. Gefeliciteerd met je doopsel, Nore. Het was superfijn voor mij als juw om dit voor jouw te organiseren. Je hebt er zichtbaar van genoten en … je zag er prachtig uit! ‘Isn’t she lovely’ was het beste liedje dat je mama en papa konden uitkiezen. Het paste perfect! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *