Pretty plissé please!

Zin in een snel-klaar-projectje met een superschattig resultaat?  Lees dan vooral verder!

Benodigdheden:

een mooie elastiek – een stuk plisséstof – 20 minuutjes van je tijd – een überschattige kleuter.

Werkwijze:

  • Knip 2 stukken plisséstof : hier gebruikte ik 2x 55cm in de breedte en voor de lengte 31 cm.  (Ik zou iets breder gegaan hebben, maar mijn stof liet dit niet toe – de plissé was in de breedte nl horizontaal ipv verticaal )
  • Meet de elastiek af op de buikomtrek van je schattige kleuter.  Naai de elastiek dicht met goede kanten op elkaar, met een zigzagsteek.  Verdeel de elastiek in 4.
  • Naai de twee stukken plissé aan elkaar, goede kanten op elkaar.  Verdeel de cirkel van  plissé nu ook in 4.
  • Naai twee rijen rimpeldraden.  Speld de elastiek met verkeerde kant op de goede kant van de plissé, net boven de tweede rimpeldraad.  Verdeel de plissé mooi over de elastiek, met behulp van je 4 referentiepunten.  Stik de elastiek aan de plisséstof, gebruik hiervoor een zigzagsteek.
  • Omzomen?  Neenee, niet nodig!  Deze stof kan je gewoon op maat knippen!  Voila, je bent al klaar! 20 minuten, écht!
  • Een tutorial met foto’s nodig?  Klik dan snel door naar de top-tutorial van mina dotter!

Mijn schattige kleuter heeft het rokje niet meer uitgedaan! Missie geslaagd!  Sta mij toe even te fotospammen 🙂

De gouden elastiek kocht ik bij veritas.  De plissé komt van De Stoffenkamer en ik kon niet kiezen welke kant ik nu mooier vond! De ene kant is zachtroze, de andere kant is blinkend zilver.  Uiteindelijk liet ik Marietje kiezen en zij koos overtuigd de roze kant!  Goede keuze 🙂

Het t-shirtje met volants kocht ik online en kost twee keer niets! Persoonlijk vind ik de combinatie heel geslaagd!

Stof: De Stoffenkamer: voorlopig uitverkocht

Elastiek: Veritas

T-shirtje: La Redoute 

2 thoughts on “Pretty plissé please!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *