Paddenstoelen!

Ik ging eigenlijk niet veel kopen.  Dat maakte ik mezelf toch wijs toen ik vlug-vlug eens binnensprong bij Den Beer in Harelbeke.  Het plan was 1,5 mantelstof.  Voor ik het wist stond ik buiten met 4 meter mantelstof, een paneelstofje, een sweaterstofje en wat fake fur.  Ach ja, ken jezelf haha.

Omdat het momenteel nog wachten is op de lancering van de louisacoat, ging ik aan de slag met het paneelstofje.   Het lag te blinken tussen de stapel couponnekes en deed mij denken aan de Someone-kleedjes.  Ik wou wel eens iets gelijkaardig proberen, ook al maak ik meestal een andere stijl kledij.

 

jpeg-afbeelding-4bca417188c6-1

Doordat het paneeltje tricotstof is, haalde ik het Grote Naaiboek van Femma boven.  Het betoverende winterjurkje is een leuk a-lijn jurkje met korte mouwtjes en leek me ideaal voor deze grote print.

jpeg-afbeelding-4a2904c0998e-1

Ik maakte de 116 voor mijn 6-jarige en verlengde het kleedje wat, want anders viel het wel heel kort uit.  Ik liet de rits achterwege en de hals werkte ik af met een beleg die ik op deze wijze vaststikte, zodat het beleg niet komt piepen.  Door dan ook nog eens te stikken in de naad van beide schoudernaden, blijft het beleg mooi op zijn plaats zitten.

jpeg-afbeelding-d4c1be8c7a38-1

jpeg-afbeelding-f564c847f709-1

jpeg-afbeelding-83869348eae0-1

Het kleedje is volledig in elkaar gezet met de overlock.  Enkel het omzomen deed ik met een flauwe zigzagsteek, omdat ik ondervond dat het stiksel van een tweelingnaald vlug loskomt.  Een heel snel projectje dus!

image-1

De herfstkleurtjes zijn ideaal om met dit jurkje te combineren!

dsc_0303

dsc_0362

Weer een kleedje bij in de kleerkast!

Stof: Mies&Moos

Patroon: betoverend winterjurkje – Het grote naaiboek

 

18 thoughts on “Paddenstoelen!

 1. Waw super! Ik durf precies niet starten met de tricot stof die ik hier liggen heb… Eerst nog beetje met de andere oefenen. Maar deze is super, en wat een mooie foto’s ook weer!

 2. Heel mooi kleedje en mooie foto’s!
  Bovendien ook een fijne inspiratiebron. Ik kocht een gelijkaardig stofje op het stoffenspektakel en vond het een echte herfstprint, maar ik was een beetje bang dat het wat te dun zou zijn voor een herfstkleedje. Nu ik jou creatie zie, ga ik me er ook aan wagen. Leuke combinatie met de oranje kousen en gilet trouwens!
  Ohja bij mij komt die tweelingnaaldnaad ook altijd snel los dus misschien moet ik ook maar eens gaan zigzaggen volgende keer
  koud
  moeilijk combineren
  tweelingnaald

  1. Bedankt Eva! De blog bestaat nog maar sinds 1 september maar ik vind het heel leuk! Jij bent trouwens een groot voorbeeld voor mij 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *