Meet the Friday dress!

Instagram is al een hele tijd een grote inspiratiebron voor mij.  Ik volg daar heel veel verschillende naaisters en bloggers en kan zo genieten van het scrollen door de verschillende foto’s.  Toen ik op een doordeweekse dag een oproep zag voor het testen van een nieuw patroontje, stelde ik me onmiddellijk kandidaat .  Ik was namelijk al lang op zoek naar een patroon voor een hemdjurkje met een volledig knopenpad vooraan en dit is één van de vele mogelijkheden van de Friday dress.  De makers van het patroon is de Petit a Petit + Family blog, bloggers van over de landsgrenzen heen.  Het patroontje is daarom ook in het engels.  Met de hulp van enkele andere Vlaamse blogsters (oa Kaatjenaaisels en I sew Blanche) startte ik met mijn allereerste testpatroontje.

Het kleedje dat ik maakte is er ééntje voor mijn oudste dochter Cara.  Ik koos met hulp van een vriendin (Bedankt Sanne 😉 ) voor een denim stofje met witte bolletjes.  Een ideetje dat we enkele seizoenen geleden zagen bij Filou and Friends.  Het stofje is jong en stoer en Cara staat er heel leuk mee.  Ook het rokgedeelte van de Friday dress valt heel mooi!

jpeg-afbeelding-4952ab001fc5-1

jpeg-afbeelding-b64a4c252801-1

jpeg-afbeelding-50d39c39d8df-1

Het kleedje vraagt iets meer werk dan een gewoon kleedje, vooral als je nog nooit een kraag met staander hebt gemaakt.  Ik koos de rechte kraag uit, maar daarnaast kan je ook nog kiezen voor een ronde kraag, een mandarijnkraag of een speciale kraag met strikken.  Ik ben nogal fan van de eenvoud en koos daarom de meest neutrale kraag ;).

dsc_0520

Ik ging voor korte mouwtjes , maar in het patroon zitten er ook lange mouwen.  De korte mouwen in het patroon vielen in eerste instantie langer uit, tot aan de elleboog.  Ik hou meer van kortere mouwtjes, dit geeft voor mij een frissere look.  In het uiteindelijke patroon zijn de mouwtjes al een stukje korter gemaakt.

Voor de achterkant van het kleedje kan je ook verschillende opties kiezen, een heel verscheiden patroon dus.  Foto’s van de achterkant moet ik jullie schuldig blijven, de foto’s werden zondag getrokken aan zee onder een stralende zon maar het was o-zo-koud!

dsc_0542

dsc_0549

Het patroon kan je momenteel digitaal aankopen met 25% korting en dit voor de prijs van 6,75 dollar oftewel €5,60.  Opgelet, dit aanbod is beperkt geldig!

Patroon: Friday Dress 

Stofje: Allotte

P.S.: pas na het nemen van de foto’s viel het ons op dat er een knoopje van haar kleedje open stond, haha 🙂

6 thoughts on “Meet the Friday dress!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *