Hartjes voor Nena!

Wat is het hier verdacht stil….!  Een nakende communie en een drukke periode op het werk zorgen dat ik een stuk minder blog dan ik zou willen.  Ook het naaien staat op een laag pitje.  De komst van een nieuw patroontje zorgde ervoor dat ik achter de naaimachine ‘moest’ kruipen en o, wat was ik daar blij mee 🙂

Ik stel jullie met veel plezier ‘Nena’ voor, het jongste telgje van Kaatjenaaisels.  Nena kan je zowel maken als topje en als jurkje.  Met drie dochters die niets anders dragen dan kleedjes, was mijn keuze snel gemaakt 😉 .  Ik testte maat 116 en verlengde deze met 3 cm, voor mijn smalle bijna 7-jarige.  Pasvorm perfect!

Dit kleedje maak je niet zomaar op een avondje en je houdt er best wat je concentratie bij.  Maar het resultaat is o-zo-mooi.  Een v’tje vooraan, plooitjes in de schoudernaden, elastiek in de taille en een mooie rugplooi maken deze Nena af.

Ik koos een fris ananasstofje uit, ideaal voor deze zomerse temperaturen.  Ik combineerde het stofje met gouden biais, die terugkomt in het v’tje en het strikje.

 

Ik ben grote fan van hoe de rok valt.  Deze keer geen rimpelrok, maar een gerende rok die mooi uitschuint en daardoor heel mooi is van vorm.

De afwerking van dit kleedje is trouwens top, zowel de binnen- als buitenkant is heel mooi afgewerkt.  Dikke pluim voor Kaatjenaaisels en dankjewel dat ik mocht meetesten :).

Voor wie dit patroon wil aankopen: hier moet je zijn!

De stof kocht ik in De Soldeur.

Andere pareltjes vind je bij deze blogsters!

 

 

 

En nu aftellen geblazen tot Nore’s grote dag op 3 juni!  Duimen jullie mee dat het weer zo fantastisch blijft ?!

xxx

 

 

 

 

10 thoughts on “Hartjes voor Nena!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *