Communie-spam!

Drie meisjes op het strand is een communicantje rijker!  Nore deed haar eerste communie op 3 juni en telde al weken af, samen met de mama, die toch telkens lijkt te onderschatten hoeveel werk er komt kijken bij zo’n feest 😉

Willen jullie zien hoe haar feestjurk eruit zag en hoe ik het huis wat decoreerde?  Lees dan vooral verder!

Voor de feestjurk had Nore 1 verzoek: hij moest wit zijn.  Ik zocht een tijd rond achter leuke witte stof maar vond het moeilijk.  Aan elke stof vond ik wel iets dat niet mijn ding was.  Uiteindelijk ontdekte ik achteraan mijn stoffenkast een mooie lap witte stof met wat structuur in.  Heel sober maar net wat ik zocht.   Waar ik die haalde en voor wat ik ze ooit kocht, het mag een raadsel zijn 🙂  *Note to myself: als je al stof terugvindt achteraan je stoffenkast waarvan je het bestaan niet wist, duidt dat op voldoende stof in voorraad en nee, er kan niets meer bij*

Hoe de jurk er moest uitzien, was voor mij snel duidelijk.  Ik wou een eenvoudige jurk met een open rug.  Nore is vrij smal en heeft een holle rug, dus het was wat zoeken naar het juiste patroon om geen té gapende open rug te krijgen.  Toen het gratis patroon ‘de judith jurk’ uitkwam van Compagnie M wist ik dat het deze ging worden!  Ik voegde twee striklinten toe, zodat ik het kleedje mooi kon centreren, op deze manier stond de rug ook niet open.  Vooraan voegde ik een klein kraagje toe, om het geheel wat te breken.  De schoentjes kocht ik nog voor ik wist welke jurk het ging worden!  Gouden veterschoentjes van Eli, helemaal Nore’s en mama’s smaak!

In plaats van een rok met plooien, voegde ik een rimpelrok toe.  Een tulerok onder de rimpelrok maakte het kleedje extra feestelijk.  Ik ben compleet weg van de open rug!  Jullie ook?

De foto’s werden getrokken door fotografe Isabel Vanhalst, we leerden haar kennen toen ze de foto nam voor het geboortekaartje van Marie, een krak in haar vak!  Norekes haar werd opgestoken door Pins And Braids, helemaal fan van Stefanie haar prachtige retro kapsels!

De houten huisjes werden ook gemaakt door Isabel Vanhalst, zo blij met het resultaat!

De feesttafel decoreren is iets wat ik heel graag doe en al lang naar uitkeek!  We hebben zelf een houten tafel en ik huurde een extra houten tafel en dezelfde witte eames-stoelen erbij (onze eames zijn geen echte jammergenoeg, dat kon onze portemonnee niet aan 😉 .  In plaats van een tafellaken of lopers, werkte ik met 2 grote houten planken (de doorsnede van een boom), rechtstreeks van de boomzagerij.  (Dikke dankjewel aan mijn lieve man die ze voor mij ophaalde).  De planken zette ik vol met glazen vaasjes gevuld met roze en witte bloemen en grote gouden kandelaars van Ikea.  De vaasjes verzamelde ik van overal een beetje.

Het gouden bestek die we huurden, maakten de tafel compleet.  Jammergenoeg trok ik ook van mijn tafels te weinig foto’s dus zal je het met deze éne moeten doen haha.

Op de achtergrond zien jullie, als jullie goed kijken, de kindertafel.  Die hield ik sober met drie grote flessen met witte Gypsofila.  Gehuurde gouden stoelen maakten de kindertafel extra feestelijk.

De sweettable met snoepjes was erg in trek bij de kindjes 😉  De gouden folieballon komt van Studio Lala en is zonder helium!  Bijna een maand na de communie hangt hij hier nog en er is nog niets aan!  Het tafeltje kochten we vorig jaar tweedehands voor geen geld en heeft net de uitstraling die ik zocht.

De kleedjes voor de zusjes maakte ik ook zelf.  Ik kocht een ecru stofje bij Stoffen van Leuven met een gouddraadje door en naaide twee simpele tinny-jurkjes.  De gouden sandaaltjes van de veritas pasten er perfect bij.

We hadden een fantastische dag, die jammergenoeg voorbij is gevlogen!  De weergoden lieten ons tot de dag ervoor in spanning, maar er viel geen druppel regen en de zon scheen!  De volgende communie is binnen 3 jaar en dan hebben we 3 communies op een rij!  Hoe ik dat ga overleven, daar ben ik nog niet aan uit 😉

Foto’s: Isabel Vanhalst : www.vanhalst-isabel.be

Kapsel Nore: Pins and Braids 

Patroon: Judith dress – Compagnie M

 

11 thoughts on “Communie-spam!

  1. Wat een supermooie jurk, die eenvoud en toch zó feestelijk! En veel hartjes voor je prachtige foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *