Broderie-zusjes!

Ha, daar zijn we weer!  De zon kriebelt terug op onze gezichten en we kruipen stilletjesaan uit onze winterslaap.  Zo blij dat ik de kast terug mag beginnen vullen met lentekleedjes!

Vandaag toon ik jullie er onmiddellijk 3! Drie zonnige kleedjes voor drie zonnige meisjes 🙂  De rode draad vandaag is broderie.  De laatste weken zie je ze hier en daar verschijnen in de stoffenwinkels en ik viel als een blok voor deze leuke stofjes!  Streepjes zijn sowieso al tijdloos, maar gooi nog eens watermeloenen, ananasjes en flamingo’s in de mix en het is al helemaal lente!  Hou jullie vast voor een heuse foto-spam!

Marie

Flamingo’s voor onze spring-in-t-veld.

Het patroontje is de Tiny jurk, maar met de dolman-mouwtjes van Feliz.  Kaatjenaaisels bracht me op het idee, nadat ze ons de mooiste jurkjes toonde, kijk maar eens hier bijvoorbeeld!

“Kijk mama, ik ben een flamingo!”

Nore

 

Nore en watermeloenen, da’s een match made in food-heaven, en nu ook in sewing-heaven!  Toen ik vorige zomer dit kleedje voor haar maakte, wist ik dat ik deze gewoon opnieuw ging maken :-).  Het modelletje staat haar zó goed.  De Nena-jurk is geen snel projectje, het vraagt een stuk meer tijd om deze topper mooi af te werken maar dan heb je ook echt een uniek model met mooie details! Zoals de vorige keer, liet ik ook hier het v-tje in het voorpand weg.

Ook de rug heeft enkele mooie details.

Cara

Ruffles, ik krijg er maar niet genoeg van.  Niet iedereen snapt die mode, maar ik blijf fan.

Dit is opnieuw de Tiny jurk, die ik zelf aanpaste.  Hoewel de mode de laatste tijd vooral oversized is, blijf ik mijn meiden het liefst zien in leuke katoenen jurkjes.  Met een leuk jeansjasje erop, wordt dit een stoere look.

Wat krijg je als je flamingo’s, watermeloentjes en flamingo’s mixt?

Drie zonnige meiden!

Stof watermeloen: Den Depot

Stof ananasjes: Stof op Zolder

Stof watermeloentjes: Stof op Zolder

 

2 thoughts on “Broderie-zusjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *